Ενώπιον «δικαστηρίου» σήμερα στα κατεχόμενα οι 3 φοιτητές για τα Βαρώσια

0
429

Ενώπιον «δικαστηρίου» οδηγούνται και πάλι σήμερα οι 3 φοιτητές σε πανεπιστήμιο στις ελεύθερες περιοχές, που έχουν συλληφθεί στα κατεχόμενα γιατί έβγαζαν φωτογραφίες στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, η σύλληψη των τριών, δύο από την Λετονία και μία από την Πολωνία, έγινε στις 18 Απριλίου με την κατηγορία ότι παραβίασαν στρατιωτική περιοχή Α βαθμού στα Βαρώσια και έβγαζαν φωτογραφίες. Οδηγήθηκαν ενώπιον «στρατιωτικού δικαστηρίου» και τέθηκαν υπό κράτηση. Σήμερα, προστίθεται, θα οδηγηθούν και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πρόκειται για την K.W.M, 21 ετών από την Πολωνία και τους R.D, 24 και V.F, 21 ετών από την Λετονία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι τρεις νεαροί μπήκαν στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και πήραν και κάποια αντικείμενα από εγκαταλειμμένα σπίτια. Αναφέρεται ότι βρέθηκαν πέραν των 30 φωτογραφιών από σπίτια και αντικείμενα, όπως κλειδιά, που πήραν από ορισμένα σπίτια στα Βαρώσια. Στο «στρατιωτικό δικαστήριο» οι φοιτητές αποδέχθηκαν ότι έβγαζαν φωτογραφίες. Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι κάποια δημοσιεύματα πως «δεν επρόκειτο για ένα απλό γεγονός ότι κάποιοι έβγαζαν φωτογραφίες» δεν επιβεβαιώνονται από επίσης πηγές.

Γράφει επίσης ότι ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι συνομίλησε για το θέμα με τον Πρέσβη της Πολωνίας. Σύμφωνα με την Αφρίκα ο Οζερσάι κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Κύπρο να συναντηθεί με τους τρεις συλληφθέντες, ωστόσο δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας εάν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Η Αφρίκα γράφει επίσης ότι το γεγονός προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από Τ/κ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχολιάζει στο πρωτοσέλιδό της ότι ενώ δεν έμεινε σπιθαμή γης στα Βαρώσια που δεν έχει φωτογραφηθεί από τους δορυφόρους, ακόμα συλλαμβάνονται άτομα επειδή έβγαλαν φωτογραφία στην εν λόγω περιοχή. Σημειώνει δε «τα φίδια στα οποία εδώ και 44 χρόνια έχουμε παραδώσει τα Βαρώσια, παίρνουν το αίμα τους πίσω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here