Παγκύπριος Διαγωνισμός Φωτογραφίας για επίδραση περιβάλλοντος στη δημόσια υγεία 

0
704

Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Η Επίδραση του Περιβάλλοντος στη Δημόσια Υγεία», διοργανώνουν το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία (CII) του Tεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Λεμεσού, μέχρι στις 15 Δεκεμβρίου.

«Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενημερώσει τον Κύπριο πολίτη και να του εγείρει το ενδιαφέρον για να κατανοήσει τη σχέση του περιβάλλοντος με την υγεία του, ώστε να ευαισθητοποιηθεί για παρεμβάσεις που μειώνουν το ρίσκο ή και προλαμβάνουν την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλες και όλους και «μπορούν να συμμετάσχουν τόσο ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες φωτογράφοι που αποδέχονται και τηρούν τους όρους συμμετοχής».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν φωτογραφίες που να απεικονίζουν είτε τη θετική είτε την αρνητική επίδραση του περιβάλλοντος στην υγεία του ανθρώπου.

Τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 15η Δεκεμβρίου 2018.

Επιλέξιμες θεματικές ενότητες για το διαγωνισμό είναι η ρύπανση περιβάλλοντος (αέρας, νερό, τρόφιμα, γη), η διατροφή και άθληση, η καθιστική ζωή και οι συνέπειες της, το αστικό περιβάλλον και υγεία και φύση και υγεία του ανθρώπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα δοθούν 3 μερικές υποτροφίες στη βάση ακαδημαϊκής αριστείας για την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού στη Δημόσια Υγεία του CII – TΕΠΑΚ, βάσει κριτηρίων που αναφέρονται στον σύνδεσμο https://www.cut.ac.cy/faculties/hsc/cii/degrees/postgraduate/master-in-public-health/

Προστίθεται ότι θα δοθούν επίσης τα χρηματικά έπαθλα των €250 στο 1ο βραβείο, €150 στο δεύτερο βραβείο και €100 στο τρίτο βραβείο.  Θα απονεμηθούν ακόμη πέντε έπαινοι, οι οποίοι θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα απαρτίζεται από ανεξάρτητους κριτές.

Χορηγοί του διαγωνισμού είναι το Mediterranean Hospital of Cyprus και η Μedochemie Ltd.  Τον διαγωνισμό στηρίζουν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και Europa Donna Kύπρο.  Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Για περισσότερες πληροφορίες, όρους και αίτηση συμμετοχής εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here