Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου: Καταδίκη νεαρού Ρώσου για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης

0
337

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης δύο χρόνων στον Αλεξάντερ Οζίκοφ, 24 χρόνων από τη Ρωσία, ο οποίος παραδέχθηκε κατηγορία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε 49χρονο Ελληνοκύπριο.

Διαβάζοντας την απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο Πρόεδρος του Σώματος αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης, σύμφωνα με τα οποία ο 49χρονος στις 12/4/2017 είχε μεταβεί με φίλο του σε μπιραρία στην Αγία Νάπα, όπου εντόπισε 27χρονη Ρωσίδα να διασκεδάζει με φίλη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η κοπέλα δεν ανέφερε στον 49χρονο ότι βρισκόταν για διακοπές με τον σύντροφο της, σε κάποια στιγμή έφυγαν μαζί και πλησιάζοντας το διαμέρισμα όπου διέμενε, άρχισε να φιλιέται μαζί του.

Ο 24χρονος τούς είδε και αφού έτρεξε προς το μέρος τους, κτύπησε στον 49χρονο στον λαιμό και από το κτύπημα αρχικά ένιωσε ζαλάδα, ενώ τις επόμενες μέρες δεν είχε οποιαδήποτε συμπτώματα σοβαρής βλάβης.

Ωστόσο, στις 18/4/2017, όταν ξύπνησε για να πάει δουλειά δεν μπορούσε να μιλήσει, ενώ όταν έφτασε στην εργασία του, άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε κατάσταση αφασίας και νοσηλεύτηκε, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπήρξε διαχωρισμός της καρωτίδας, κάτι που προκαλείται συνήθως μετά από τραυματισμό.

Αυτό οδήγησε σε ισχαιμία και βλάβη στον εγκέφαλο, συνεπεία της οποίας, παρ’ όλο που συνεχίζει να υποβάλλεται σε εξετάσεις και θεραπεία, μπορεί να εκφράσει μόνο μικρές λέξεις ή φράσεις, ενώ δεν αναμένεται ουσιαστική βελτίωση της κατάστασής του.

Στην απόφασή του, το Κακουργιοδικείο ανέφερε ότι το συμβάν «προκλήθηκε από τη συμπεριφορά της συντρόφου του 24χρονου και ότι η προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά της αποτέλεσε τη γενεσιουργό αλλά και τη μοναδική αιτία για πρόκληση του ατυχούς συμβάντος».

Χαρακτήρισε, επίσης, «απαράδεκτη και προκλητική την αντίδραση του κατηγορούμενου» όταν είδε τη σύντροφο του να φιλιέται με τον παραπονούμενο, σημειώνοντας, ωστόσο, πως αυτή «ήταν της στιγμής και χωρίς προσχεδιασμό».

Το Κακουργιοδικείο προς επιβολή της ποινής έλαβε υπόψη του την παραδοχή του κατηγορουμένου, που, όπως είπε, είναι και «ο κυρίαρχος μετριαστικός παράγοντας», το λευκό ποινικό του μητρώο, το νεαρό της ηλικίας του, τις οικογενειακές και προσωπικές του περιστάσεις, τη μεταμέλεια του και το γεγονός ότι, ενώ τελούσε υπό κράτηση, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Το Δικαστήριο επέβαλε τελικά στον 24χρονο ποινή φυλάκισης 2 χρόνων, ενώ απέρριψε αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισής του για αναστολή εφαρμογής της ποινής, αναφέροντας ως κύριο λόγο το νεαρό της ηλικίας του κατηγορουμένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here