Ελ. Αμμόχωστος: «Γιατροί γράφουν συνταγές στο πόδι μέσα στα καφενεία»

0
190

Πράματα και θάματα ακούστηκαν χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Προσφύγων.

Στην επιτροπή έδωσε το παρών της η εκπρόσωπος του Υπουργείυ Υγείας και ιατρικός λειτουργός 1ης τάξης, Μαίρη Αβρααμίδου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι στην επαρχία Αμμοχώστου «γιατροί γράφουν συνταγές στο πόδι μέσα στα καφενεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

«Ακούστηκε στο υπουργείο ότι σε δύο κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου, κάθονται στους καφενέδες και γράφουν φαρμακευτικές συνταγές σε πολίτες», είπε η κυρία Αβρααμίδου.

Η επίμαχη καταγγελία, ενισχύεται και από δεύτερη αναφορά της κυρίας Αβρααμίδου, η οποία δήλωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Προσφύγων, ότι ενώ σε άλλα κέντρα Υγείας οι γιατροί εξετάζουν 6.000 με 6.5000 ασθενείς το χρόνο, στις εν λόγω δύο κοινότητες βλέπουν μέχρι και 13.000 ασθενείς.

«Δε γίνεται να βλέπει ένας γιατρός 70-80 ασθενείς την ημέρα, είναι έγκλημα» τόνισε η κυρία Αβρααμίδου.

Στα περίεργα που ακούστηκαν χθες ενώπιον της εν λόγω επιτροπής, ήταν και η αναφορά της Προέδρου, Σκεύης Κουκουμά, η οποία περιγράφοντας την κατάσταση σε νοσοκομείο της επαρχίας, ανέφερε ότι ασθενείς μη αντέχοντας άλλο να είναι άλουστος, αφαίρεσε τους ορούς,  πήγε σπίτι του έκανε το μπάνιο του και ακολούθως επέστρεψε στο νοσοκομείο.

Τη σχετική υπόθεση φέρει σήμερα στο φως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here