Τι άφησε πίσω η θεομηνία στην Ελ. Αμμόχωστο (pics+vids)

0
67

Από τις 06:20 το πρωί της Τετάρτης (5/12) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έτρεχε και δεν έφτανε στην περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου και, συγκεκριμένα, στις περιοχές Παραλιμνίου, Κάππαρη και Αγ. Τριάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Τα επεισόδια έφτασαν στα 26 στη συγκεκριμένη επαρχία και αφορούσαν ως επί το πλείστον αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγεια και κατοικίες στις περιοχές Παραλιμνίου – Κάππαρη – Αγία Τριάδα, ενώ υπήρξαν ανταποκρίσεις για ρυμουλκήσεις οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις και διασώσεις ατόμων, τα οποία βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είχε κληθεί εκτός υπηρεσίας προσωπικό και εργάζονταν επί του παρόντος τέσσερα συνεργεία, των οποίων θα αυξηθεί ο αριθμός και θα ενισχυθούν και από την Πολιτική Άμυνα, Δήμους Παραλιμνίου και Άγια Νάπας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην επαρχία Αμμοχώστου, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον Πρωταρά ήταν αδιάβατοι ή επικίνδυνοι.

Επίσης, στο βίντεο του Sigmalive, απαθανατίστηκε δρόμος στον Πρωταρά που έχει μετατραπεί σε «ποτάμι», διαπερνούσε την παραλία και έφτανε τελικά στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι στη Σωτήρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Επίσης, για υποτίμηση του φαινομένου που κτύπησε την Κύπρο τα ξημερώματα της Τρίτης από την ίδια τη Μετεωρολογική έκανε λόγο ο Δι/ντής της Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, ενώ στις 11:00 το πρωί νέα κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα θα τεθεί σε ισχύ στην Κύπρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here