Εορταστικό ωράριο: Δείτε τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων

0
116

Σε ρυθμούς εορταστικού ωραρίου έχουν μπει τα καταστήματα από την 1η Δεκεμβρίου. Η έναρξη του χριστουγεννιάτικου ωραρίου, σύμφωνα με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, αρχίζει την 1η Δεκεμβρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα καταστήματα είναι ανοικτά Δευτέρα με Κυριακή μέχρι τις 20.00. Παραμονή Χριστουγέννων, όπως και παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα υποχρεούνται να κλείνουν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις 18.00 το απόγευμα. Χριστούγεννα καθώς και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το πιο πάνω ωράριο λειτουργίας δεν επηρεάζονται οι όροι απασχόλησης των υπαλλήλων καταστημάτων, οι οποίοι παραμένουν οι ίδιοι όπως αυτοί προβλέπονται από τον Νόμο. Σ’ ό,τι αφορά το κανονικό ημερήσιο ωράριο εργασίας, αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 8 ώρες, ενώ, το κανονικό εβδομαδιαίο ωράριο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 38 ώρες ανά εβδομάδα.

Η υπερωριακή εργασία πέραν των πιο πάνω ωραρίων είναι επιτρεπτή με τη συναίνεση του εργαζόμενου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 8 ώρες ανά εβδομάδα ή τις 2 ώρες ανά ημέρα. Έτσι, το μέγιστο ωράριο ανά ημέρα, περιλαμβανομένων των υπερωριών, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 10 ώρες, ενώ το σύνολο του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, περιλαμβανομένων των υπερωριών, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 46 ωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here