Βρέθηκαν επικίνδυνες χημικές ουσίες σε προϊόντα σε κυπριακή αγορά

0
111

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Kοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι στο πλαίσιο στοχευμένης εκστρατείας του για έλεγχο της περιεκτικότητας κολλών άμεσης δράσης που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά, σε επικίνδυνες χημικές ουσίες και ειδικότερα σε βενζόλιο, χλωροφόρμιο, τολουόλιο και 1,2 διχλωροαιθάνιο έγινε σχετική δειγματοληψία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μετά από εργαστηριακή ανάλυση των ληφθέντων δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, εντοπίσθηκαν τρεις ακατάλληλες κόλλες. Οι κόλλες αυτές περιέχουν την επικίνδυνη χημική ουσία χλωροφόρμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο του 0,1% κατά βάρος, κατά παράβαση του σημείου 32 του Παραρτήματος XVII του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH.

Σημειώνεται ότι το χλωροφόρμιο ταξινομείται ως χημική ουσία με οξεία τοξικότητα, ερεθιστική για τα μάτια και το δέρμα, καρκινογόνος, τοξική για την αναπαραγωγή και χημική ουσία που προκαλεί βλάβες στα όργανα.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίζει ή έχει στην κατοχή του τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσει και να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405609, 22405637 και 22405608.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here