Ανησυχίες για το χαλούμι εκφράζει ο «Οικοαγροτικός»

0
49
Ανησυχίες εκφράζει με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του χαλουμιού στη Μ. Βρετανία, ο Παγκύπριος, Οικολογικός, Αγροτικός Σύνδεσμος «Οικοαγροτικός».
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου, αντιπροσωπεία του Παγκύπριου, Οικολογικού, Αγροτικού Σύνδεσμου «Οικοαγροτικός» παρακολούθησε χθες την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, που είχε ως θέμα την  διαδικασία εγγραφής του χαλουμιού ως προϊόντος με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και την εφαρμογή του προτύπου CYS94/1985 του πιο πάνω προϊόντος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Μ. Βρετανία.
Κατά την συζήτηση, διαφάνηκε ξεκάθαρα πως υπάρχει πολιτική ευθύνη από μέρους του Υπουργείου Εμπορίου, εφ’ όσον δεν έχει παρακολουθηθεί επαρκώς η εξέλιξη των εργασιών που έπρεπε να διεκπεραιωθούν όσον αφορά την δίκη που προχωρούσε σε δικαστήριο της Μ. Βρετανίας.
Από την άλλη, αφέθηκε να νοηθεί τόσο από βουλευτές όσο και από οργανωμένα σύνολα που γνώριζαν πολύ καλά την διαδικασία, πως κάποιες παραλείψεις και λανθασμένες ενέργειες έγιναν επί σκοπού, πιθανόν για να επωφεληθούν συγκεκριμένοι «φίλοι» και «συνεργάτες» και πάλι σε στενό κύκλο, με τους αιγοπροβατοτρόφους, για ακόμα μια φορά, να περιορίζονται σε δεύτερο ρόλο στο κεφάλαιο «χαλούμι».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διερεύνηση γι’ αυτήν την αποτυχία της Κυβέρνησης θα πρέπει να προσεγγιστεί με σοβαρότητα και ευθύνη και όσοι πραγματικά έχουν ευθύνες πρέπει να λογοδοτήσουν πρώτα απέναντι στους κτηνοτρόφους και μετά στον λαό, αφού με την πιθανή μείωση εξαγωγής κυπριακών προϊόντων όπως το χαλούμι, χάνονται εκατομμύρια ευρώ ως έσοδα στον τόπο μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here