Νέο καιρικό σύστημα «κτυπάει» την Κύπρο – Δείτε πότε

0
254

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε για τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την Κύπρο ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου, Κλεάνθης Νικολαΐδης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πήραμε ποσότητα βροχών που περιμέναμε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, οπότε μπορούμε να μιλάμε για ένα «καλό χειμώνα».

Μάλιστα, από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα η ποσότητα των βροχών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σημείωσε ότι πρέπει να θέλουμε τη βροχή με τα όποια προβλήματα μπορούν να να δημιουργηθούν. Πρόκειται για βροχές ηπιότατου χαρακτήρα, οι οποίες γεμίζουν τα φράγματα.  Σήμερα πάντως αναμένεται χιονόπτωση σε υψόμετρο από 1000 μέτρα και πάνω.

Από απόψε αναμένονται πιο διακριτά τα φαινόμενα με ψυχρότερο αέρα και χιονόπτωση ακόμα και σε περιοχές των ημιορεινών στα 600- 700 μέτρα.

Αύριο, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν ουσιαστικά αλλά η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα είναι 3-4 βαθμούς πιο κάτω από την κανονική.

Τέλος, την Πέμπτη θα επηρεάσει την Κύπρο ένα θερμό μέτωπο που θα φέρει φέρει βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Από το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας για να φτάσουμε κοντά στις κανονικές για την εποχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here